Ayam Bakar versi Mama Sya

Sebagai ibu bekerjaya ni, bila petang je sure aku dok pikir apa la nak masak for dinner (Ye.. sila percaya ye.. Cik Sar memang pemasak orangnye).  Dulu rajin la juga makan luar, tp sejak H@kim dah semakin membesar dia tak suka  makan kat luar(Lain sangat dengan abang dia ..)
Encik suami pun selalu busy.. balik dah lewat, kalau aku ajak makan luar pun, dia akan kelam kabut sebab nak hantar H@zim g tuition, then, kul 10 kena amik pula.. Di buatnye kedai makan tu lambat, or  makan jauh skit lantas jem .. memang kesian anak  aku. 

Tapi lately memang dah x tau nak masak apa.. Seriyesss.. Aku jalan2 ke blog2 , lantas kawan aku suggest blog ni.. Mama Sya .. Bile aku tengok.. wahhh..menarik ni. bahan2 semua dah ada.. Aku selalu masak ayam bakar juga. sebab hasben dan anak2 aku ni mmg pemakan ayam tegar.. Tp x penah lagi cuba macam yang Mama Sya ni buat..  Simple je .. 

Resipi korang tengok kat blog Mama Sya ye.. Aku x perap lama pun. Dalam setengah jam pun x sampai. Dan aku x guna oven .. Aku guna  pemanggang merah tu (namanye pemanggang ajaib --jangan nak gelak, itu nama yang diberikan oleh penjual) Aku beli kat FB.. 

Kejap je pun masaknye.. Sambil masak ayam, aku buat kari ikan bawal, buat sambal belacan makan dengan salad.. Buat telur dadar.. 
Ini la hasilnye ayam bakar versi aku tu...not bad kann..rasa nye pun sedap..Korang sila la cuba..Tq ye Mama  Sya...

4 ulasan diberikan:



Mamasya said...

Aslmkum Cik Sar.
Tq juga mencuba resepi ayam itu. ada panggang ajaib....mudah nak bakar ayamkan..

Cik Sar said...

Wasalam mamasya. Pemanggang ajaib tu mmg betul2 bagus kan.. Skang saya guna oven utk masak kek je. Yg lain2 tu guna pemanggang tu je..

XaRiNe M said...

sar, pemanggang apa? share la info.. :D *i'm blog-walking ur blog"

Cik Sar said...

Xarine , its called pemanggang ajaib (yeahh.macam funny kan.. tp its works tau..) i beli kat FB.. kalau u nak, let me know..kang i kasi contact kakak tu..